Parempia aikoja valmistellen

Vuosi 2015 oli Rakennusosakeyhtiö Hartelalle haastava. Asuntomyynti ei piristynyt, ja muutamien kohteiden käynnistys siirtyi vuodelle 2016. Omaperusteista tuotantoa täydennettiin aktiivisesti sijoittajille tehdyillä asunnoilla. Vuodenvaihteessa oli käynnissä 900 asunnon rakentaminen, joista noin 700 oli sijoittaja- tai rakennuttajakohteita.

Poimintoja tapahtumista vuoden 2015 varrelta:

  • Hartelan omille tonteille aloitettiin noin 380 asunnon rakentaminen. Noin 600 aiemmin aloitettua asuntoa valmistui vuoden aikana.
  • Hartela menestyi tontinluovutuskilpailuissa Helsingin Sompasaaressa ja Vantaan Myyrmäessä. Yhteensä näihin voittokohteisiin on tulossa 50 000 kerrosneliömetriä asuntorakennusoikeutta.
  • Helsingin kauppakeskus Ristikko valmistui ja siitä puolet myytiin Eteralle.
  • Vuoden lopulla valmistui myös Leppävaaran uimahallin peruskorjaus Espoossa.
  • Helsingistä saatiin tonttivaraus Ilmalasta uudelle toimistorakennukselle. Rakennuksen pääkäyttäjäksi varmistui HSY, ja samoihin tiloihin muuttaa vuoden 2017 lopulla myös Hartelan pääkonttori. Kohteen rakentaminen alkaa keväällä 2016.

Yhtiön tulos painui tappiolliseksi vuonna 2015, ja tasetta kevennettiin myynneillä 46 miljoonalla eurolla. Vuonna 2016 on tavoitteena käynnistää yksi tai kaksi toimitilakohdetta sekä asuntokohteita Espoossa, Helsingissä ja Lahdessa.

Toimitusjohtaja
Marko Heino

I <3 Myyrmäki

Rakennusosakeyhtiö Hartelan, VVO-yhtymä Oyj:n ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön työryhmä sai ehdotuksillaan kaksoisvoiton Myyrmäen keskustan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailussa. Suunnitelma jalostuu asemakaavaksi yhteistyössä kilpailukonsortion, kaupungin, yhteisöjen ja asukkaiden kanssa.

Suunnitelmissa kaupunkirakenne, rakennusten sijoittelu, katutason liiketilat ja julkinen ulkotila muodostavat toimivan kaupunkikeskuksen noin 16 000 asukkaan Myrtsiin. Hankkeeseen sisältyy asuinrakennusoikeutta noin 600 asunnon verran sekä liiketiloja katutasossa.

Miltä näyttää tulevaisuuden Myrtsi? Tornitalon asunnoista näkymiä on niin puistoon, viherkatoille kuin kivikautisia punamultahautoja reunustavaan, monituhatvuotiseen kalliomaisemaankin. Kun joukkoliikenne toimii, voidaan rakentaa esimerkiksi kokonaan autoton talo ja käyttää vapautuva tila kunnon pyöräparkkiin. Rakentamisessa ennakoidaan jo tulevaisuuden vaatimuksia energiatehokkuudelle ja ekologisuudelle, kevyttä hiilijalanjälkeä unohtamatta.